Ik voel me net een tube tandpasta

Tandpasta_website.jpgHet is lekker weer, ik heb extra vrije tijd en ben gelukkig met mijn leven zoals het is. Toch is er iets dat me elke dag weer dwarszit. Maar wat dan? Ik ben vermoeid, mijn emotionele huishouding herken ik niet van mezelf en ik heb moeite met het maken van keuzes. Het lijkt net of de omstandigheden ernaar zijn maar in mij iets gebeurt waardoor ik toch niet helemaal lekker in mijn vel zit. Ik kan niet beredeneren waarom het zo is maar ik voel het, dat is zeker.

 

Velen lijken er last van te hebben; winterdipjes, voorjaarsdipjes, najaarsdipjes, het hele jaar door houdt het ons bezig. Je hebt een laag energieniveau en kunt dat niet direct verklaren. “Zal wel aan het weer liggen.” Of “Misschien moet ik beter op mijn voeding letten”. Je kunt van alles bedenken en vaak gaat het na een korte periode - lijkt het-  vanzelf een keertje over.

 

Het voelt eigenlijk als een tube tandpasta; er zit meer in dan eruit komt!
Bij mij hield het voor en wel heel lange periode aan. Ik was zelfs zo ver dat ik me erbij neer had gelegd en dacht ermee te moeten leven. Slecht slapen, overdag vermoeid en geen energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik ben van mezelf gewend dat ik nieuwe dingen vol enthousiasme aanga als ik erachter sta. Dat voelde ik niet meer. Alles wat er extra bijkwam is eigenlijk te veel. Ik kon het niet aan.

 

Mijn oplossing lag in lichamelijke aard. Al een hele tijd heb ik last van mijn rug en dat knaagt aan je. Het lijkt alsof je een manier hebt gevonden om er mee om te gaan, maar niets lijkt minder waar. Op het moment dat ik hierbij de juiste hulp had gevonden kwam er een stroom van emoties los. Alles wat ik had vastgehouden en zich geen weg kon vinden kwam eruit. Door de pijn die ik dagelijks ervaar raakte mijn onderbewuste onderdrukt. Dat verklaart waarom ik geen beslissingen kon nemen en het gevoel heb niet in mijn eigen lijf te leven. Je vervreemd je van je lichaam en negeert bepaalde pijnen om je leven kosten wat kost ‘door te laten gaan’.

 

Belangrijk is om je gevoelens serieus te nemen. Je voelt vaak heel goed aan als er meer mis is dan alleen een pijntje. Negeer niet je vermoeidheid, geef niet op tijdens de zoektocht naar de oorzaak van je klachten. Soms is het een lange weg en zul je meerdere mensen (professionals) op je pad krijgen voordat je bij de kern komt. Het is wel nodig om je weer fit te gaan voelen en je emotionele huishouden op orde te krijgen. Het geeft je opnieuw de ruimte en energie om het leven weer aan te kunnen.
Ik ga ervoor, jij ook?!

De Ontdekkingsplaats © Rupz | Inloggen beheerder