Dragen en alledaags schoon

Namaste afgeronde hoeken.png


De volgende zin was het laatste zetje; “wat gaan we slordig om met de mooie dingen van het dagelijkse”. Het is een citaat uit een aflevering van Kruispunt, een programma dat verhalen vertelt van echte mensen. Nu heb ik al aardig wat kruispunten voor de kiezen gehad, zeker afgelopen jaar. Kersvers moederschap brengt ook keuzes met zich mee. Niet alleen over opvoeding, ook zeker voor mij persoonlijk. Bovenstaand citaat zorgde voor de doorslag.

 

Ik wil zorgvuldig omgaan met de mooie dingen van het dagelijkse. Omdat ik daar mijn leven op inricht heb ik besloten mijn activiteiten voor de Ontdekkingsplaats te parkeren. Er gebeuren zoveel mooie dagelijkse dingen in mijn leven nu dat ik daar extra tijd en ruimte voor wil maken. Het is spannend om de Ontdekkingsplaats los te laten, ik heb daar zoveel moois mee mogen bewerkstelligen en zoiets gaafs mee opgebouwd. Toch voelt het ook oké om deze keuze nu te maken.  

 

2019 voelde voor mij als jaar van DRAGEN. Dragen zoals ik nog nooit gedragen heb. Mijzelf, mijn zoontje, mijn tranen, mijn plezier, mijn worstelingen, mijn zorgen en mijn pijn. Het voelde zwaar, uitputtend soms. Het heeft mij ook veel gegeven en laten zien. Laten zien dat ik kan knokken, kan stilstaan, kan doorzetten en kan kiezen. Ik kan het dragen en kies voor wat er echt toe doet. Genieten van dat wat er is. Even niet nog meer willen maken van dat wat is. Er zijn en aanschouwen. Meedoen en ontdekken. Dat is wat ik mijzelf gun in 2020.

 

Met deze keuze sluit ik andere keuzes voor de toekomst niet uit. Wie weet krijgt de Ontdekkingsplaats ooit een andere vorm, een andere samenstelling of een tweede leven. Duurzaam en in alle vrijheid laat ik het beeld van dit concept los. Ik word al enthousiast bij de gedachte dat het nu de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen en elke toekomstige vorm is goed.


Ik wil iedereen bedanken die mee gedragen heeft. Want ook dat heb ik mogen ervaren. Ik heb mij echt gedragen gevoeld en heb geleerd dit te ontvangen. Zoveel mensen stonden voor mij en ons klaar, een feelgood movie is er niks bij!  Dankbaar ben ik voor alle steun, gave samenwerking, uitdagingen, inspiratie, eye openers en groei die tot stand heeft mogen komen bij het ontplooien van de Ontdekkingsplaats. Voor nu duik ik fris het nieuwe jaar in en laat mij maar eens lekker verrassen.

 

Ik wens jullie een jaar vol dagelijks schoon, geniet ervan!

De Ontdekkingsplaats © Smyler Web | Inloggen beheerder